DISTRIBUIȚI
REUTERS

Peste 5.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la începutul pandemiei, a anunţat miercuri organizaţia internaţională, după izbucnirea unui focar de coronavirus la sediul său din New York, relatează dpa, potrivit agerpres.

La nivel mondial în cadrul ONU au fost înregistrate cel puţin 5.325 de infectări şi 64 de decese asociate COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Stephane Dujarric.


Citește și : Mutare ŞOC în Asia! Americanii îşi deschid ambasadă în Maldive

ONU a anulat toate reuniunile fizice programate săptămâna acesta la sediul său din New York după descoperirea a cinci cazuri de COVID-19 la misiunea diplomatică a Nigerului.

Misiunea lucrează „îndeaproape” cu serviciul medical al ONU şi se urmăresc contactele persoanelor infectate, a precizat Dujarric.

Citește și : Guvernul francez DIZOLVĂ o asociaţie musulmană

Nigerul este unul dintre membrii nepermanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU. O reuniune a acestui Consiliu, prezidat în octombrie de Rusia, programată pentru marţi dimineaţa la sediul organizaţiei, va avea loc loc prin videoconferinţă.