DISTRIBUIȚI

ONU a criticat vineri Uniunea Europeană pentru faptul că nu a reuşit să gestioneze problemele privind migraţia, mai ales pe fondul agravării situaţiei din Libia, informează dpa, potrivit agerpres.

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, şi şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), Antonio Vitorino, au făcut comentarii critice la adresa UE după o reuniune cu miniştrii de interne ai Celor 28, la Luxemburg.


Citește și : ONU: Un milion de persoane au părăsit Venezuela în ultimele şapte luni

”În pofida unei scăderi substanţiale a numărului de migranţi ajunşi în Europa după 2016, încă lipseşte o abordare cuprinzătoare a acestor probleme”, au subliniat Grandi şi Vitorino.

Reprezentanţii ONU s-au referit în special la evoluţiile din Libia, unde mulţi migranţi sunt ţinuţi în tabere de detenţie în condiţii dure, în timp ce conflictul din zona capitalei Tripoli a înrăutăţit situaţia.

Migraţia a rămas o problemă sensibilă pentru UE după ce în 2015-2016 s-a înregistrat un număr record de sosiri în Europa, ceea ce a contribuit la ascensiunea partidelor populiste de extremă-dreapta şi crearea unor divizări în interiorul blocului comunitar.

Citește și : Theresa May a demisionat OFICIAL din funcţia de lider al Partidului Conservator