DISTRIBUIȚI
RT.com

Continuarea confruntărilor armate în estul Ucrainei ar putea conduce la o poluare letală cu clor dacă staţiile de tratare a apei ar fi lovite în timpul atacurilor, a declarat un reprezentant al Organizaţiei Naţiunilor Unite în Ucraina, relatează agerpres .

Odată cu sosirea iernii, aprovizionarea Doneţk-ului cu apă potabilă, dar şi cu electricitate şi gaz, ar putea fi afectată, a afirmat reprezentantul ONU, Neal Walker, într-un comunicat primit la New York. El a precizat că două staţii de tratare a apei au suferit recent din cauza confruntărilor dintre separatiştii pro-ruşi şi militarii ucraineni.


Citiți și : Un ziarist al cotidianului de opoziţie Sozcu a fost eliberat condiționat de un tribunal din Istambul

Organizaţia Naţiunilor Unite este extrem de îngrijorată de riscul emisiilor de clor din aceste staţii. Dacă un singur rezervor care conţine 900 de kilograme de gaz este lovit, oricine se află pe o rază de cel puţin 200 de metri ar fi afectat de o doză letală’, a explicat Neal Walker.

Circa 1,1 milioane de ucraineni ar putea fi de asemenea privaţi de apă potabilă, a mai avertizat el.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că sprijină militar rebelii din estul Ucrainei, acuzaţii respinse de Moscova în pofida numeroaselor mărturii privind prezenţa militarilor ruşi în zona de conflict.

Conflictul armat din estul Ucrainei, izbucnit în 2014, s-a soldat până în prezent cu 10.000 de morţi.