DISTRIBUIȚI
ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut israelienilor şi palestinienilor să evite „un nou conflict devastator”, după escaladrea violenţelor soldate cu moartea a patru palestinieni şi a unui soldat israelian, potrivit news.ro .

„Sunt extrem de preocupat de această escaladare a violenţei din Gaza şi sudul Israelului. Este necesar ca toate părţile implicate să se îndepărteze urgent de riscul unui nou conflict devastator. Cer Hamas şi militanţilor palestinieni să oprească lansarea de rachete şi să nu mai provoace de-a lungul liniei de demarcaţie. Iar Israelul trebuie să dea dovadă de reţinere pentru a evita escaladarea situaţiei”, se arată în comunicatul secretarului general al ONU.


Citește și : Pablo Casado – noul președinte al Partidului Popular spaniol

Un acord de încetarea focului care reduce posibilitatea unui nou război a fost stabilit între Israel şi gruparea Hamas, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o zi în care armata israeliană a bombardat masiv Fâşia Gaza.

Vineri, un soldat israelian a fost împuşcat de tiruri palestiniene de-a lungul frontierei, fiind primul soldat ucis aproape de Fâşia Gaza după războiul lansat de armata israeliană împotriva Hamas, în 2014, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt militar.

Citește și : Două vapoare ale unui ONG spaniol au adus în Palma de Majorca o supravieţuitoare dintr-un naufragiu şi două trupuri neînsufleţite