DISTRIBUIȚI
Reuters

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului şi-a exprimat marţi îngrijorarea că orice palestinian care manifestează în Gaza, indiferent dacă reprezintă o ameninţare iminentă sau nu, poate fi „împuşcat mortal” de forţele israeliene, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Se pare că oricine poate fi împuşcat mortal”, a declarat presei, la Geneva, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat, Rupert Colville.


Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO 

El a mai spus că Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului condamnă „violenţele sângeroase îngrozitoare” de luni comise de forţele de securitate israeliene în Gaza şi este extrem de îngrijorat în legătură cu ce s-ar mai putea întâmpla marţi, făcând în acelaşi timp apel la deschiderea unei investigaţii independente.

Israelul are dreptul să îşi apere frontierele, în conformitate cu Dreptul internaţional, dar „forţa letală nu poate fi folosită decât în ultimă instanţă” şi nu s-a justificat în cazul palestinienilor care se apropiau de gardul de la graniţa dintre Gaza şi Israel, a mai declarat Rupert Colville. 

Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel