DISTRIBUIȚI
NationalTurk

Un avion cu un milion de măşti şi alte echipamente medicale destinate tratării a circa 30.000 de posibili pacienţi de COVID-19 din Africa a aterizat marţi la Addis Abeba (Etiopia), în cadrul unui plan logistic realizat de ONU, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Printre materialele cuprinse în acest transport, în afară de măşti se regăsesc ventilatoare pentru respiraţie asistată, combinezoane, mănuşi, viziere şi ochelari de protecţie, toate acestea fiind destinate statelor din estul Africii, printre care se numără Etiopia, Djibouti, Somalia, Sudan, Kenya sau Tanzania.


Citește și : Doi giganți farma se asociază pentru crearea unui vaccin anti-coronavirus

Echipamentele au fost achiziţionate prin donaţii ale fundaţiei Jack Ma, condusă de fondatorul gigantului chinez Alibaba din sectorul comerţului electronic, şi ale premierului etiopian Abiy Ahmed, laureatul de anul trecut al Premiului Nobel pentru Pace.

Acest transport face parte dintr-un plan logistic elaborat de două agenţii ale ONU, respectiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Programul Alimentar Mondial (PAM), menit să aducă în toate părţile lumii materiale sanitare.

Cele două agenţii ale ONU speră să transporte lunar în cadrul acestui program cel puţin 100 de milioane de măşti şi mănuşi, 2,5 milioane de teste de diagnostic, plus ventilatoare, combinezoane şi viziere.

Dar PAM a subliniat că pentru a putea desfăşura acest program are nevoie urgent de cel puţin 350 de milioane de dolari, din care până în prezent dispune doar de 84 de milioane.

Citește și : Mai mulți politicieni germani cer redeschiderea treptată a școlilor