DISTRIBUIȚI
AFP

Numărul de rohingya care au fugit din Myanmar pentru a se refugia în Bangladeshul vecin din 25 august până în prezent se ridică la 582.000, a anunţat marţi ONU, atenţionând împotriva prezenţei altor mii de refugiaţi blocaţi la frontieră, informează AFP, potrivit agerpres.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a subliniat că este vorba de o creştere cu 45.000 de refugiaţi în raport cu cifra de 537.000 furnizată de ONU la sfârşitul săptămânii trecute.


Citeşte şi: Un F-18 spaniol S-A PRĂBUŞIT la decolare. Starea pilotului este incertă – VIDEO

Exodul etnicilor rohingya din statul Rakhine din Myanmar a început după ce militanţi rohingya au atacat posturi ale poliţiei şi armatei, ceea ce a declanşat o amplă operaţiune de securitate care ar fi distrus zeci de mii de locuinţe. Câteva mii de persoane trec în continuare frontiera în Bangladesh în fiecare zi.

La începutul lui octombrie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) atenţiona că peste 300.000 de refugiaţi rohingya din Myanmar nu au condiţii adecvate de trai în Bangladesh şi au nevoie de adăposturi de urgenţă.