DISTRIBUIȚI
AFP

În total, 26 de copii şi-au pierdut viaţa joi în Yemen în lovituri ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită, au anunţat vineri responsabili ai Naţiunilor Unite, lansând din nou apeluri la anchete independente asupra atacurilor vizând civili, relatează AFP, scrie agerpres.

Cel puţin 22 de copii şi patru femei au murit într-una dintre lovituri în timp ce fugeau din calea luptelor din regiunea Ad Durayhimi, la sud de oraşul Al Hudaydah, aflată sub controlul rebelilor, a informat secretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.


Citește și : Rusia a prezentat propuneri Turciei privind situația din nord-vestul Siriei

Alţi patru copii au fost ucişi, tot joi, într-o altă lovitură aeriană în aceeaşi regiune.

„Este pentru a doua oară în două săptămâni când o lovitură aeriană efectuată de coaliţia condusă de Arabia Saudită duce la moartea a zeci de victime civile”, a acuzat Mark Lowcock într-un comunicat.

La 9 august, un raid aerian în provincia Saada, o zonă controlată de rebeli, deja atribuit acestei coaliţii militare, a lovit un autobuz care transporta copii, omorând 40 dintre aceştia şi determinându-l pe secretarul general al ONU să solicite o anchetă independentă.

Citește și : Italia intră în conflict cu Uniunea Europeană din cauza migranților

Agenţia de presă a rebelilor, Saba, a transmis că raidul aerian de joi a lovit un autobuz şi o casă, dar Emiratele Arabe Unite, actor-cheie al coaliţiei, i-au acuzat pe rebelii houthi că se află în spatele loviturii.

Războiul din Yemen a făcut peste 10.000 de morţi după intervenţia coaliţiei sub comandament saudit, în martie 2015, împotriva rebelilor houthi şi a provocat ‘cea mai gravă criză umanitară’ actuală din lume, potrivit ONU.