DISTRIBUIȚI
Proactiva Open Arms

Fondatorul organizaţiei neguvernamentale spaniole Open Arms, Oscar Camps, a declarat sâmbătă pe insula Lampedusa (sudul Italiei) că Uniunea Europeană pune vieţile migranţilor care încearcă să ajungă în Europa în mâinile mafiilor care fac trafic de persoane, deoarece nu le permite să navigheze pe rute sigure în Marea Mediterană, informează EFE, potrivit agerpres.

„Această Europă care uită uşor nu permite acestor persoane, ale căror vieţi sunt în pericol, să utilizeze rute sigure (pentru a ajunge pe continent). Dacă nu au rute sigure, asta înseamnă că ceea ce face Europa este să pună toate aceste vieţi în mâinile crimei organizate, când ar putea pur şi simplu să le permită să beneficieze de un drept al lor”, a avertizat Camps.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Reprezentanţi ai Open Arms au susţinut o conferinţă de presă pe insula Lampedusa în contextul în care o navă a organizaţiei aşteaptă de săptămâna trecută în apele internaţionale să aibă acces într-un port sigur pentru a-i debarca pe cei 160 de migranţi aflaţi la bord, între care se află cel puţin patru minori şi trei femei însărcinate.