DISTRIBUIȚI
Proactiva Open Arms

ONG-ul de asistenţă spaniol Open Arms a anunţat miercuri că a salvat aproximativ 100 de migranţi rămaşi blocaţi pe o barcă în centrul Mării Mediterane, informează DPA, potrivit agerpres

Aceasta a fost prima misiune de salvare întreprinsă de echipaj cu o navă nouă, a declarat grupul „Open Arms Uno” într-o postare pe Twitter.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

„Continuăm să veghem în cel mai mare cimitir comun de pe planetă”, a declarat organizaţia, referindu-se la numeroşii migranţi care pier în timp ce încearcă să traverseze marea.

În special în lunile de vară, un număr tot mai mare de persoane fac călătoria periculoasă peste Mediterana plecând de pe coastele Africii de Nord spre Uniunea Europeană.

Potrivit cifrelor ONU, aproximativ 900 de migranţi sunt consideraţi morţi sau daţi dispăruţi în centrul Mediteranei până acum în acest an.

În majoritatea cazurilor, oamenii ajung în Italia. Numărul de migranţi care au sosit cu barca până acum în acest an a atins aproape 48.300, potrivit Ministerului de Interne italian. Bilanţul este mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’

Migraţia este de asemenea un subiect mult discutat în campania actuală pentru alegerile din Italia.

La 25 septembrie, o alianţă din conservatori şi partide de extremă dreapta ar putea câştiga alegerile, ceea ce ar însemna restricţii semnificative pentru migranţii care sosesc şi organizaţiile de asistenţă ce aduc oamenii în Italia.