DISTRIBUIȚI
Sea-Watch

ONG-ul german Sea-Watch a anunţat sâmbătă că a salvat 147 de migranţi în Mediterana, în largul coastelor Libiei, în cadrul a două operaţiuni desfăşurate de nava sa ‘Sea-Watch 3’, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

În cursul dimineţii, voluntarii Sea-Watch au salvat 102 migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică ce începuse să se dezumfle. Mulţi dintre ei erau în stare precară şi primesc îngrijiri medicale.


Citește și : Zelenski va organiza un summit internaţional ‘Platforma Crimeea’, pe data de 23 august

Cu o zi în urmă, au fost recuperaţi 45 de migranţi – printre care 15 minori -, care încercau să ajungă în Europa pe mare, a postat Sea-Watch pe Twitter, precizând că toţi sunt teferi.

Sea-Watch 3 a participat la salvarea a peste 3.000 de migranţi de la crearea sa, în noiembrie 2017, conform datelor organizaţiei.

Mai mult de 1.200 de migranţi şi-au pierdut viaţa în apele Mediteranei anul trecut, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Citește și : Patru state europene susţin reforma propusă de Comisia Europeană pentru piaţa emisiilor de carbon

În pofida violenţelor persistente după înlăturarea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia rămâne un important punct de tranzit pentru migranţii care fug din cauza instabilităţii din alte zone din Africa şi Orientul Mijlociu, încercând să ajungă în Europa.