DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Yoshihide Suga (foto), şeful de cabinet al premierului japonez Shinzo Abe, şi-a anunţat oficial miercuri candidatura la conducerea Partidului Democratic Liberal (LDP) şi implicit a următorului guvern de la Tokyo, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Abe, în vârstă de 65 de ani, a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să demisioneze după opt ani la conducerea guvernului, din motive de sănătate.


Citeşte şi: Trump demontează zvonurile privind starea sa de sănătate: Fake News!

Suga a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să candideze pentru a evita un vid politic într-un moment în care economia Japoniei – a treia ca mărime din lume – este afectată de epidemia de coronavirus. El a afirmat că, dacă va ajunge prim-ministru, va continua politicile economice ale lui Abe, cunoscute ca ‘Abenomics’, şi genul de relaţie existent între guvern şi Banca Japoniei.

Vezi şi: Ruşii au testat cea mai mare bombă nucleară – VIDEO

Votul din cadrul LDP pentru desemnarea următorului lider va avea loc pe 14 septembrie, iar cel din parlament, unde partidul are asigurată majoritatea în ambele camere, foarte probabil pe 16 septembrie. Înaintea lui Suga (71 de ani) îşi anunţaseră candidaturile Shigeru Ishiba şi Fumio Kishida, ambii în vârstă de 63 de ani.