DISTRIBUIȚI
Corriere della Sera

Dreapta condusă de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi a câştigat alegerile regionale desfăşurate duminică în Sicilia, devansând Mişcarea 5 Stele (M5S), populistă şi antisistem, indică rezultatele definitive date publicităţii marţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

După numărarea buletinelor de vot din cele 5.300 de secţii, Nello Musumeci, susţinut de Forza Italia a lui Berlusconi şi de Liga Nordului (extrema dreapta), condusă de Matteo Salvini, a obţinut 39,84% din sufragii, faţă de scorul de 34,65% realizat de candidatul M5S, Giancarlo Cancelleri.


Citeşte şi: Doi copii au murit şi numeroşi sunt răniţi, după ce o maşină de teren A INTRAT cu viteză în sala de curs – FOTO/VIDEO

Rezultatul scrutinului este unul dezamăgitor pentru Mişcarea lui Beppe Grillo, care îşi propunea să obţină prima victorie regională, dar şi pentru Partidul Democrat (centru-stânga), aflat la guvernare în Italia şi care a condus Sicilia în ultimii cinci ani.

Scrutinul de duminică a constituit ultimul mare test, cu 4,5 milioane de lectori, înaintea alegerilor legislative care ar urma să aibă loc în primăvara viitoare.

El a consacrat însă o nouă revenire în prim-planul scenei politice a magnatului media Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei, ajuns la 81 de ani.