DISTRIBUIȚI
© Central Hospital of Wuhan via Sputnik

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se reunește joi pentru a determina dacă este necesar să declare stare de urgență la nivel global din cauza răspândirii rapide a noului tip de coronavirus, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus , a declarat că grupul regretă că s-a referit la riscul noului tip de coronavirus ca fiind unul „moderat” săptămâna trecută.


Citeşte şi: Turcia dă vina pe Franţa pentru situaţia din Libia

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Citeşte şi: Numărul deceselor creşte de la oră la oră. 1700 de noi cazuri de contaminare în China

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.