DISTRIBUIȚI
Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că pandemia de COVID-19 în regiunea Asia-Pacific este în „fază critică” şi trebuie făcut tot posibilul pentru a limita acum transmiterea şi apariţia unor variante mai periculoase, informează DPA, potrivit agerpres.

Takeshi Kasai, director regional al OMS în regiunea Pacificului de Vest, a remarcat că numărul de cazuri şi decese de COVID-19 în ţările din Asia-Pacific „creşte brusc”, în principal din cauza variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului.


Citeşte şi: Biden: ‘NU vom amâna plecarea din Afganistan!’ – Black News

În primele trei săptămâni ale lunii august, regiunea a reprezentat 10% din cazurile globale de COVID-19 şi mai mult de 8% din decesele la nivel mondial, a spus el.

„În această fază critică a pandemiei, trebuie să lucrăm împreună”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă online.

Odată cu creşterea cazurilor în mai multe ţări din regiune, două scenarii sunt posibile în lunile următoare, a notat Kasai.

Primul scenariu este unul în care riscul de COVID-19 este redus şi poate fi gestionat ca gripa sezonieră şi alte boli prevenite prin vaccinare şi măsuri de prevenţie, a spus el.

„Al doilea scenariu este când alte variante mai periculoase sunt capabile să evolueze, variante care se răspândesc chiar mai uşor, provoacă boli mai severe sau sunt rezistente la vaccinurile existente”, a adăugat el.

Citeşte şi: Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna SE PRĂBUŞEŞTE în cazul variantei Delta – Black News

„Acest scenariu şi toate costurile asociate legate de sănătate, sociale şi economice (…) este ceea ce vrem să evităm dacă este posibil”, a insistat el.

„Cel mai bun mod în care putem face acest lucru este să facem tot ce putem pentru a limita acum transmiterea”, a adăugat el.