DISTRIBUIȚI
twitter

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel la strângerea sumei de 15 milioane de dolari (12,7 milioane de euro), pentru a răspunde nevoilor sanitare de urgenţă ale Libanului, în urma exploziilor care au devastat marţi seara portul Beirut şi o parte a capitalei libaneze, relatează Reuters, scrie news.ro .

Catastrofa, care s-a soldat cu cel puţin 154 de morţi şi 5.000 de răniţi, a distrus 17 containere cu material medical trimise de OMS, a anunţat într-un comunicat, joi seara, Biroul Regional al agenţiei ONU în Orientul Mijlociu.


Citește și : Belgia respinge extrădarea unui separatist catalan

Numeroase instituţii din domeniul sănătăţii – inclusiv cinci spitale din zona afectată de explozie – au fost avariate, iar unele şi-au întrerupt activitatea în prezent, anunţă OMS.

Aproximativ 300.000 de oameni, care au rămas fără locuinţe, au fost deplasaţi şi este necesar să fie hrăniţi şi cazaţi, ceea ce ”riscă să accelereze răspândirea noului coronavirus şi alte boli”, avertizează reprezentantul OMS în Liban Iman Shankiti.

OMS a anunţat vineri că evaluează – în colaborare cu Universitatea Americană din Beirut – impactul asupra mediului al fumului degajat de explozia unor mii de tone de nitrat de amoniu.

Citește și : 13 indieni au murit într-o imensă alunecare de teren din India – VIDEO