DISTRIBUIȚI
Daily Express

Europa trebuie „să accelereze serios” lupta împotriva coronavirusului dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii rămâne optimistă în privinţa faptului că ţările europene nu vor fi nevoite să intre în blocaje naţionale, au spus, luni, oficialii OMS , scrie news.ro.     

„Suntem încă optimişti că ţările nu vor trebui să intre în aşa-numitul blocaj naţional”, a spus Maria van Kerkhove, director tehnic la OMS pentru Covid-19, într-o conferinţă online, când a fost întrebată despre numărul în creştere al cazurilor de infecţii din Europa, potrivit Reuters.


Citește și : Erdogan îi îndeamnă pe turci să nu mai cumpere produse franţuzeşti – VIDEO

„Acum suntem în urma virusului în Europa, aşa că depăşirea lui va necesita o accelerare serioasă a măsurilor”, a adăugat Mike Ryan, expert la OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a recunoscut că după luni de luptă contra pandemiei care a cauzat mai mult de 1,1 milioane de decese, o oarecare oboseală s-a instalat dar el a făcut apel la continuarea luptei la o zi după ce un înalt responsabil al administraţiei Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că Statele Unite renunţă „să preia controlul pandemiei dar ar paria pe medicamente şi vaccinuri”.

Directorul OMS a insistat: „Când responsabilii acţionează rapis, virusul poate fi suprimat”. „Nu putem renunţa. Nu trebuie să renunţăm”, a spus el luni.

Citește și : Spitalele din Belgia nu mai fac faţă! Ar putea rămâne fără niciun loc la ATI!