DISTRIBUIȚI
nytimes.com

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a depăşit 100.000 la nivel mondial, înregistrându-se 3.408 decese, conform celui mai nou bilanţ, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut aplicarea unor măsuri stricte, apreciind că epidemia poate fi oprită, informează site-ul Axios.com, scrie mediafax.

La nivel mondial, numărul infecţiilor este de 100.273, în 90 de ţări şi teritorii, cele mai multe fiind în China, 80.556. Se înregistrează 3.408 de decese, cele mai multe în China.


Citește și : Trump va avea o întâlnire privată cu Bolsonaro în weekend

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat guvernele să aplice măsuri de limitare a răspândirii bolii, subliniind că epşidemia poate fi oprită. „Nu este un exerciţiu. Este momentul să fie aplicate toate măsurile de limitare a epidemiei. Ţările se pregătesc de câtva decenii pentru astfel de scenarii. Este momentul să fie aplicate acele planuri”, a comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citește și : Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promulgat o lege aprobată de Senat care prevede alocarea de fonduri în valoare de 8,3 miliarde de dolari pentru măsuri de contracarare a epidemiei de coronavirus. Planul vizează producerea de vaccinuri, efectuarea de analize medicale și cercetări pentru potențiale tratamente. De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru ajutarea autorităților statale și locale să contracareze extinderea epidemiei.