DISTRIBUIȚI
Euronews

Organizația Mondială a Sănătății cere date suplimentare de la Merck despre medicamentul experimental anti-COVID și speră să emită în următoarele săptămâni îndrumări cu privire la utilizarea acestuia în cazurile ușoare și moderate, potrivit agerpres.  

„Este un medicament pe care îl evaluăm și ne-am întâlnit vineri cu reprezentanții Merck pentru a discuta despre datele din studiile lor clinice actuale aflate în curs de desfășurare în alte țări”, a declarat expertul OMS Maria van Kerkhove la o conferință de presă, conform Reuters.


Citește și : Turcia deportează mai mulţi migranţi pentru distribuirea unor postări ‘provocatoare’ pe social media

„Așadar, sperăm să avem vești bune în acest sens în următoarele săptămâni”, a spus Maria van Kerkhove.

Pe de altă parte, Mariangela Simao, director adjunct al OMS, a declarat că organizația speră să ajungă la o decizie privind o posibilă includere pe lista de urgență a vaccinului Covaxin de la Bharat Biotech la o ședință din 3 noiembrie, după ce a cerut companiei indiene mai multe date clinice.

Compania Merck a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-COVID-19. Potrivit unui studiu clinic, pastila reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii infectați.

Citește și : Captură record de metamfetamină în Laos