DISTRIBUIȚI
CNN.com

O misiune desfăşurată în comun cu China şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care va debuta în weekend, va avea ca scop investigarea epidemiei de coronavirus nou şi se va concentra asupra modului în care acesta se răspândeşte şi a severităţii bolii, a anunţat vineri directorul OMS, citat de Reuters, scrie agerpres.

Misiunea va căuta să afle, totodată, mai multe detalii despre modul, locul şi momentul în care cei peste 1.700 de lucrători sanitari infectaţi până în prezent au contractat noul virus, au precizat reprezentanţii OMS.


Citește și : Stoltenberg: NATO ar putea prelua instruirea kurzilor în Irak

„Ne aşteptăm ca întreaga echipă să aterizeze în weekend”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei informări de presă.

”O atenţie deosebită va fi acordată înţelegerii transmiterii virusului, severităţii bolii şi efectului măsurilor actuale de răspuns”, a adăugat oficialul.

Autorităţile chineze au raportat vineri 5.090 de cazuri noi în China continentală, inclusiv peste 120 de morţi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 63.851, iar cel al deceselor la 1.380.

Citește și : Cheltuielile militare mondiale înregistrează cea mai mare creştere din ultimii zece ani (raport)