DISTRIBUIȚI
Hand holds test tube for Coronavirus 2019-nCOV analysis.

Aproximativ 120 de milioane de teste de depistare rapidă a noului coronavirus vor deveni disponibile pentru ţările cu venituri mici şi mijlocii, la un preţ de cel mult 5 dolari per unitate, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit agerpres

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunţat că producătorii Abbott şi SD Biosensor au încheiat un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru ca „120 de milioane de teste noi, portabile şi de diagnosticare rapidă a COVID-19 să devină disponibile pentru o perioadă de şase luni”.


Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

El a mai spus într-o conferinţă de presă organizată la Geneva că preţul acestor teste este în prezent de cel mult 5 dolari, dar se aşteaptă ca ele să devină mai ieftine.

„Iniţiativa va permite extinderea testării, în special în zonele cu acces dificil, care nu dispun de laboratoare sau de suficient personal instruit pentru realizarea acestor teste”, a explicat directorul OMS.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

„Ele reprezintă un supliment vital pentru capacitatea de testare şi sunt deosebit de importante în zonele cu o rată ridicată de transmitere a virusului”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.