DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Test tubes labelled "Monkeypox virus positive" are seen in this illustration taken May 23, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 14.000 de cazuri de variola maimuţei la nivel mondial şi cinci decese înregistrate în Africa, a anunţat miercuri directorul general al agenţiei sanitare, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters, scrie agerpres

Cele mai multe dintre cazurile raportate până la această oră au fost înregistrate în Europa, în special în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi, a precizat OMS, însă toate decesele au fost raportate în Africa, regiune unde s-au înregistrat focare endemice.


Citește și : Turcia anunţă noi prospecţiuni de gaze în estul Mării Mediterane

OMS a convocat joi cea de-a doua reuniune a comitetului care va decide dacă focarele reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională, cel mai ridicat nivel de alertă.

”Indiferent de recomandările comitetului, OMS va continua să facă tot posibilul pentru a acorda asistenţă statelor în vederea sistării transmiterii şi pentru a salva vieţi”, a mai spus Ghebreyesus.

Citește și : Rishi Sunak are ambiţii mari: Vrea o Mare Britanie INDEPENDENTĂ energetic până în 2045