DISTRIBUIȚI
The Village of Minerva

Prezenţa omizilor unei molii otrăvitoare au determinat închiderea unei piscine din oraşul Dortmund, marţi, una dintre cele mai călduroase zile înregistrate până acum în 2019 în Germania, în contextul actualului val de caniculă care s-a abătut asupra Europei, informează agerpres.ro.

Citește și: Incendiu puternic la o rafinărie din Spania – VIDEO


Un purtător de cuvânt al companiei ce administrează acea piscină din cartierul Stockheide a dezvăluit că mai mulţi copaci din proximitatea incintei de agrement adăpostesc cuiburile unui parazit periculos, ale cărui larve – omida procesionară a stejarului – prezintă perişori veninoşi, care pot să producă la oameni iritaţii ale pielii şi chiar astm.

Citește și: Casa Albă are un nou purtător de cuvânt

„Persoanele care doresc să se răcorească vor trebui să găsească alte opţiuni”, a declarat acelaşi purtător de cuvânt, adăugând că nu este deocamdată cunoscută data la care piscina va fi redeschisă pentru public.

Experţii germani se află în plin proces de relocare a cuiburilor de larve ale acestei molii, din cauza cărora piscina respectivă şi un parc naţional aflat în proximitate au fost nevoite să îşi închidă porţile pentru câteva zile la începutul lunii iunie.

Meteorologii prognozează că temperaturile din regiunea oraşului Dortmund vor depăşi pragul de 37 de grade Celsius joi, care va deveni una dintre cele mai călduroase zile înregistrate în acest an în Germania.