DISTRIBUIȚI
WOODTV.com

Autorităţile din Oman au anunţat că emiratul îşi închide din nou graniţele pentru o săptămână, începând de luni, în cadrul unui efort de a stopa răspândirea noului coronavirus şi în special a variantei mai contagioase a acestui virus, a anunţat duminică agenţia de presă de stat ONA, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Această măsură va intra în efect de luni de la ora locală 18:00 (14:00 GMT) şi poate fi extinsă pentru o perioadă de timp mai mare decât cea de o săptămână anunţată iniţial, conform ONA, care citează o decizie a comitetului de urgenţă împotriva coronavirusului din acest stat din Golf.


Citește și : Numărul cazurilor suspecte de abuz asupra copiilor după primul lockdown din Anglia, în creştere

Acest comitet este îngrijorat de „noua tulpină” de coronavirus – deşi nu precizează care anume dintre noile tulpini – precum şi de faptul că măsurile de purtare a măştii şi de evitare a adunărilor în grupuri nu prea sunt respectate în sultanat.

La începutul acestei luni Omanul înregistra primul său caz de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus, pacientul fiind un rezident care s-a întors din Marea Britanie.

Omanul şi-a redeschis frontierele terestre, marine şi aeriene la 29 decembrie, după o săptămână în care au fost închise pentru a împiedica răspândirea noii tulpini de coronavirus.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat o creştere a numărului de infecţii detectate zilnic până la peste 3.000 de cazuri, în timp ce celelalte 5 state din Golf, printre care şi Oman, au înregistrat scăderi ale numărului de infectări zilnice până sub 500 de cazuri. EAU au raportat duminică 3.453 de noi infecţii, iar numărul total al cazurilor detectate de la începutul pandemiei a ajuns la 225.374.

Citește și : Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind contacte între echipa preşedintelui Trump şi Rusia

Autorităţile din Oman au început o campanie de vaccinare cu vaccinul Pfizer/BioNTech pentru populaţia de 4,2 milioane a sultanatului. În prima fază de vaccinare sunt prioritare persoanele care lucrează în sistemul medical, cei peste 65 de ani şi bolnavii cronici.

Conform Ministerului Sănătăţii din Oman, până duminică au fost vaccinate 24.204 de persoane. Administrarea celei de-a doua doze pentru cei vaccinaţi a început de duminică.