DISTRIBUIȚI
Associated Press

Ministerul Sănătăţii din Oman a anunţat luni primele două cazuri de infecţie cu coronavirus, a relatat postul naţional Oman TV, citat de Reuters, scrie agerpres.

Cele două femei din Oman diagnosticate au vizitat Iranul, potrivit anunţului care precizează că starea pacientelor este stabilă.


Citește și : China, Rusia, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Iranul încearcă să salveze acordul nuclear

Kuweit şi Bahrain au anunţat luni primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, la persoane care s-au întors din Iranul învecinat, unde bilanţul a crescut la 12 morţi şi la 47 de cazuri de contaminare. În Kuwait, persoanele infectate sunt un cetăţean kuweitian de 53 de ani, un saudit de 61 de ani şi un apatrid de 21 de ani. În Bahrain, Ministerul Sănătăţii a anunţat că un cetăţean care se întorcea din Iran a fost diagnosticat cu coronavirus.

Irakul a anunţat luni primul caz de contaminare cu noul coronavirus – un student iranian la religie în oraşul sfânt şiit Najaf -, în timp ce ţara a interzis deja călătoriile între Irak şi marele său vecin iranian.

Citește și : Coronavirusul NU omoară copii

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infectare din Iran, care a devenit principalul focar al epidemiei în regiune, a determinat multe ţări vecine să îşi închidă graniţele sau să restricţioneze schimburile comerciale cu această ţară.