DISTRIBUIȚI
Reuters UK
Demonstrators hold posters with picture of Saudi journalist Jamal Khashoggi outside the Saudi Arabia consulate in Istanbul, Turkey October 25, 2018. REUTERS/Osman Orsal

Zeci de oameni, apropiaţi ai jurnalistului saudit Jamal Khashoggi s-au adunat joi în faţa consulatului Arabiei Saudite din Istanbul pentru a cere dreptate şi a saluta amintirea jurnalistului saudit ucis în această misiune diplomatică în urmă cu trei săptămâni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Jurnaliştii şi apropiaţi ai jurnalistului au aprins lumânări în faţa consulatului saudit în timpul acestui priveghi organizat cu ocazia înfiinţării Asociaţiei prietenilor lui Jamal Khashoggi, a declarat un corespondent al AFP.


Citește și : Putin vrea un control mai strict în domeniul vânzărilor de arme în Rusia după masacrul de la liceul din Crimeea

„Din acest loc unde Jamal unde şi-a pierdut viaţa, noi afirmăm că nu vom accepta niciun compromis … şi nu vom tăcea în faţa oricărei încercări de sustragere a criminalilor din faţa justiţiei”, a spus egipteanul Ayman Nour, patron al televiziunii de opoziţie El-Sharq, citind o declaraţie din partea asociaţiei.

„Vom folosi toate pârghiile judiciare, mediatice şi politice pentru a ne asigura că se face dreptate pentru Jamal şi pentru a preveni din nou apariţia altor cazuri similare”, a adăugat el.

Procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au acţionat premeditat, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând o declaraţie oficială publicată la Riad.

Citește și : Alegeri prezidenţiale în Georgia: Salome Zurabişvili are mari şanse să devină preşedinte

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist ce colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul. În zilele care au urmat dispariţiei lui Khashoggi, ziare turceşti au relatat că anchetatorii turci au intrat în posesia unor înregistrări video şi audio care arată că jurnalistul a fost torturat, ucis şi apoi corpul său a fost dezmembrat.