DISTRIBUIȚI

Fostul oficial şi om de afaceri ucrainean Igor Kolomoiski a fost declarat ineligibil pentru intrarea pe teritoriul SUA din cauza unor acuzaţii de corupţie, a informat vineri Departamentul de Stat, relatează Reuters, potrivit agerpres

„Deşi această desemnare este bazată pe acţiuni petrecute în timpul său în funcţie, vreau să exprim preocupări privind eforturile curente ale lui Kolomoiski de a submina procesul şi instituţiile democratice din Ucraina, ceea ce reprezintă o serioasă ameninţare pentru viitorul său”, a precizat într-un comunicat secretarul de stat Anthony Blinken.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Soţia şi copiii lui Igor Kolomoiski sunt vizaţi şi ei de aceeaşi interdicţie, ceea ce îi face ineligibili pentru intrarea pe teritoriul SUA.

„SUA sunt alături de ucraineni şi rămân vigilente împotriva corupţiei”, a precizat într-o postare pe Twitter purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

SUA îl acuză pe Kolomoiski că a fost implicat în acte de corupţie în 2014 şi 2015, folosindu-şi funcţia de guvernator regional în beneficiul său personal.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

Igor Kolomoiski a fost multă vreme perceput drept oligarhul din spatele preşedintelui actual al Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit site-ului axios.com. Kolomoiski deţine un post de televiziune care a difuzat serialul care l-a făcut faimos pe Zelenski. Relaţia lor s-a deteriorat după ce Zelenski şi-a început mandatul de preşedinte şi a încercat să combată corupţia din Ucraina