DISTRIBUIȚI

Ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat vineri că situaţia de la frontiera cu Rusia este practic identică celei din aprilie 2021, când Moscova a comasat peste 100.000 de militari la graniţa ruso-ucraineană, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Numărul (de trupe) de atunci şi de acum este asemănător. Reacţia este diferită”, a declarat Reznikov într-o intervenţie în Rada Supremă (parlamentul ucrainean) pentru a analiza tensiunile cu Rusia.


Citeşte şi: Ministrul Trezoreriei, Lord Agnew, demisionează din cauza gestionării ‘îngrozitoare’ a guvernului britanic a fraudei împrumuturilor Covid – Black News

Ministrul ucrainean a adăugat că principala diferenţă dintre ceea ce se întâmpla acum un an şi ceea ce se întâmplă acum o reprezintă „intensitatea măsurilor hibride” pe fondul crizei, „în principal cele informative”, şi impactul acestora asupra situaţiei macroeconomice.

Potrivit lui Reznikov, în prezent la frontiera cu Ucraina sunt comasaţi „circa 112.000 militari ruşi” care, împreună cu „componenta aeriană şi navală” ar ajunge în total la circa 130.000 de efective. „În aprilie anul trecut erau 126.000 de militari”, a menţionat el.

Citeşte şi: China trebuie să-şi folosească ‘influenţa’ asupra Rusiei pentru a o descuraja să atace Ucraina (oficial american) – Black News

Ministrul ucrainean a afirmat că Kievul urmăreşte cu atenţie deplasarea de trupe pe teritoriul Belarusului, care va găzdui în perioada 10-20 februarie manevre militare ruso-belaruse de anvergură, calificate drept „îngrijorătoare” de către Occident.