DISTRIBUIȚI
president.gov.ua

Parlamentul de la Kiev l-a numit joi pe Oleksii Goncearuk în funcţia de prim-ministru al Ucrainei, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Cu o rapiditate inedită pentru politica ucraineană, 290 de deputaţi au votat, în prima lor zi de muncă, pentru numirea lui Goncearuk. Numărul minim necesar de voturi era 226.


Citește și : Fostul număr doi al gherilei FARC anunţă reluarea luptei armate în Columbia – VIDEO

Fost avocat, în vârstă de 35 de ani, Oleksii Goncearuk a promis în faţa parlamentarilor să ”pună capăt” corupţiei.

”Avem peste 10 milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei. Avem un război în est. Şi în plus avem corupţie. Trebuie să îi punem capăt şi vom face asta. Noul guvern nu va fura”, a declarat Goncearuk înaintea votului, în aplauzele parlamentarilor ucraineni.

Ucraina, una din ţările cele mai sărace din Europa, trebuie să facă totul pentru a garanta o creştere economică anuală de 5%-7% din PIB, a subliniat el.

Citește și : Exerciţii cu muniţie reală în Marea Neagră – Avioane militare rusești au stimulat distrugerea navelor inamice

Oleksii Goncearuk a fost numit adjunct al şefului de cabinet al preşedintelui Zelenski în luna mai. Anterior, el a condus o organizaţie neguvernamentală specializată în promovarea reformelor şi a lucrat în calitate de consilier în cadrul Ministerului Ecologiei.