DISTRIBUIȚI

Un cetăţean olandez de origine irakiană a fost condamnat marţi la opt ani de închisoare de un tribunal din Debrecen (estul Ungariei) pentru tentativă de a transporta ilegal 36 de persoane de pe teritoriul ungar în Europa occidentală, transmite MTI, scrie agerpres.

Totodată, potrivit deciziei, care nu este definitivă, olandezul nu va mai avea voie să intre în Ungaria timp de 10 ani.


Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

Cei 36 erau cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, iar fapta s-a petrecut în decembrie 2016, a precizat purtătoarea de cuvânt a tribunalului, Ildiko Forizs.

Curtea a stabilit că olandezul venise în Ungaria cu scopul precis de a transporta cetăţeni ai altor ţări în Europa occidentală, contra cost, şi era conştient de faptul că vehiculul pe care îl folosea nu era adecvat pentru transportul de persoane, iar în cazul în care uşa maşinii ar fi fost deschisă din interior, de exemplu într-o situaţie de panică, pasagerii ar fi putut suferi răni grave, care le-ar fi putut pune în pericol viaţa, a menţionat Forizs.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma

Bărbatul a fost găsit vinovat şi de tentativă de vătămare corporală gravă comisă în cadrul unui grup infracţional organizat, tribunalul considerând totodată că acţiunile sale au încălcat grav integritatea şi suveranitatea Ungariei, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Olandezul a respins acuzaţiile şi a insistat că i-a luat pe cei 36 în maşina sa crezând că sunt muncitori unguri care vor să ajungă într-un sat vecin.