DISTRIBUIȚI
Framepool & RightSmith Stock Footage

Olanda îşi va suplimenta personalul diplomatic dintr-o serie de capitale europene, anticipând o creştere a volumului de muncă mai ales în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a comunicat marţi Ministerul de Externe olandez, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Personal suplimentar va fi angajat la misiunile de la Bucureşti, Belgrad, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Dublin, Londra, Paris, Pristina, Sarajevo, Skopje, Tirana, Viena şi Zagreb, a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei olandeze, Dirk-Jan Vermeij.


Citește și : Parlamentul European a aprobat impunerea unei cote de 30% de programe europene pentru media audiovizuale

Această extindere intervine după mai mulţi ani de restrângere a serviciului extern olandez, în perioada de austeritate care a urmat crizei financiare din 2008.

Guvernul a precizat că va aloca 40 milioane de euro până în 2021 pentru a mări personalul misiunilor sale diplomatice din lume.

Olanda a anunţat deja că are nevoie de până la 950 de angajaţi vamali suplimentari în porturi şi aeroporturi în cazul unui Brexit ‘dur’, adică fără un nou acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Citește și : Activitatea balistică a Iranului reprezintă o ameninţare (ministrul francez al apărării)