DISTRIBUIȚI
Operation World

Doi adolescenţi armeni, ale căror cereri de azil în Olanda au fost respinse şi a căror expulzare către Armenia a provocat o mare emoţie în ţară, sunt de negăsit, a anunţat sâmbătă Ministerul Justiţiei olandez, relatează AFP, potrivit agerpres.

Howick (13 ani) şi sora sa Lili (12 ani) urmau să părăsească Olanda sâmbătă pentru a se alătura mamei lor în Armenia, ca urmare a unei noi decizii judecătoreşti.


Citește și : Cel puţin 21 de morți într-un accident rutier grav în vestul insulei indoneziene Java

”Copii sunt de negăsit şi poliţia este în căutarea lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei olandez.

Ei au fost văzuţi ultima oară vineri seară, alături de bunicii lor, în oraşul Wijchen, din sud-estul Olandei, a indicat poliţia olandeză într-un comunicat.

Howick şi Lili, care au crescut în Olanda, au sosit în ţară în 2008 împreună cu mama lor, Armina Hambartsjumian. Cererea acesteia de azil a fost respinsă, ea fiind expulzată din Olanda în 2017.

Sub motivul că nu se poate ocupa de copiii săi în Armenia, Armina Hambartsjumian i-a ascuns pe Howick şi Lili înainte de a fi expulzată, ea refuzând să le spună autorităţilor olandeze unde se află copiii săi. Cei doi copii au fost totuşi găsiţi şi încredinţaţi unei familii olandeze.

Citește și : Hassan Rouhani: SUA ne cer zilnic să revenim şi să negociem acordul nuclean

Vineri, avocatul copiilor a lansat o ultimă tentativă în faţa tribunalului din Amsterdam pentru a împiedica expulzarea lor, argumentând că starea psihologică a mamei lui Howick şi Lili nu îi permite să se ocupe de aceştia.