DISTRIBUIȚI
Politie/Utrecht

Autorităţile olandeze anti-terorism au redus luni seară cu un grad nivelul de alertă teroristă pentru provincia Utrecht din centrul ţării după ce suspectul de comiterea atacului armat a fost arestat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Agenţia naţională anti-terorism „a redus nivelul de ameninţare pentru provincia Utrecht la nivelul 4. Motivul este arestarea principalului suspect pentru atacul armat”, a precizat instituţia.


Citește și : Norvegia susţine că are dovezi electronice că forţele ruse au perturbat sistemul GPS în timpul exerciţiilor NATO

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat pentru mai multe ore din cauza ameninţării de înalt nivel la siguranţa populaţiei după ce trei persoane au fost ucise şi cinci rănite într-un atac armat într-un tramvai.

Arestarea suspectului din incidentul armat de la Utrecht a fost anunţată de poliţia olandeză, conform AFP. „Principalul suspect a fost arestat”, a comunicat şi municipalitatea din Utrecht pe Twitter, indică Reuters.

Suspectul, care a deschis luni focul într-un tramvai din Utrecht, fusese identificat anterior de poliţie sub numele de Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani născut în Turcia.

Poliţia a confirmat că trei persoane au ucise şi alte cinci sunt rănite.

Citește și : Suspectul în incidentul armat din Utrecht a fost arestat, anunţă poliţia

Agenţia turcă Anadolu a relatat, citând rude ale lui Tanis, că acesta a împuşcat o femeie în tramvai din motive familiale. El a deschis apoi focul împotriva unor persoane care au încercat să vină în ajutorul victimei.

Potrivit televiziunii olandeze NOS, preluată de DPA, suspectul are un cazier judiciar încărcat. Conform sursei citate, el a fost condamnat pentru tentativă de omor şi în prezent era judecat pentru viol.