DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat marţi că liderii ţărilor industrializate din G7 vor participa la summitul G20 din noiembrie, din Indonezia, unde a fost invitat şi şi-a anunţat participarea şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, transmite dpa, potrivit agerpres.   

La conferinţa de presă finală a summitului G7 de la Elmau, din Alpii Bavarezi, Scholz a dezvăluit că „a existat un mare acord că nu dorim să lăsăm (G7) să se îndepărteze”.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

El a confirmat că la evenimentul din Indonezia va fi însoţit de şefii de stat sau de guvern din Canada, Franţa, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite.

Anterior, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se declarase în favoarea unei participări a ţărilor occidentale la reuniunea la vârf a G20, pentru a „i se spune în faţă” lui Putin ce crede Occidentul despre invazia rusă în Ucraina.

„G20 este prea important pentru ţările în curs de dezvoltare, ţările emergente, pentru ca noi să-l lăsăm pe Putin să-l distrugă”, a adăugat şefa executivului UE.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova