DISTRIBUIȚI
Die Welt

Olaf Scholz, desemnat cancelar de coaliţia tripartită care va forma următorul guvern al Germaniei, a anunţat marţi că în politica externă se va concentra asupra colaborării cu ţările democratice din întreaga lume, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Scholz şi-a exprimat aprecierea faţă de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, pentru întărirea comunităţii democratice internaţionale.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

„Acum este clar ce ne leagă”, a declarat el într-o conferinţă de presă, cu o zi înainte de preluarea mandatului de cancelar de la Angela Merkel.

Viitorul şef al executivului de la Berlin a confirmat că prima sa vizită în străinătate o va face la Paris. El a insistat asupra importanţei întăririi Uniunii Europene.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

La întrebările despre participarea Germaniei la boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 de la Beijing, Scholz a refuzat să dea un răspuns direct.