DISTRIBUIȚI
POLITICO

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut joi, la Forumul Economic Davos, acţiuni urgente ale comunităţii internaţionale pentru evitarea agravării crizei alimentare generate de intervenţia militară a Rusiei în Ucraina , informează mediafax.

Olaf Scholz a exprimat preocupări majore în legătură cu efectele pe care „războiul brutal” al Rusiei împotriva Ucrainei le generează în plan alimentar.


Citește și : Ucraina denunţă o ‘încălcare flagrantă’ a integrităţii sale teritoriale după anunțul privind emiterea unor paşapoarte ruseşti ucrainenilor

„Dacă nu adoptăm rapid acţiuni determinante, există riscul de a ne confrunta cu cea mai gravă criză alimentară din ultimele decenii”, a declarat Olaf Scholz în discursul rostit joi la Forumul Economic Mondial de la Davos, conform site-ului FR.de.

Administraţia Vladimir Putin a reafirmat, miercuri după-amiază, oferta de a permite redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează o parte din sancţiunile antiruse, dar Kievul a denunţat „şantajul” Moscovei, părând să critice inclusiv abordarea Uniunii Europene, care a propus negocieri cu Moscova pentru evitarea amplificării crizei alimentare.

Citește și : Preşedinta Senatului rus se opune ‘vânătorii de vrăjitoare’ împotriva criticilor ‘operaţiunii militare speciale’ din Ucraina

 

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.