DISTRIBUIȚI
A Ukrainian serviceman fires with a ZU-23-2 anti-aircraft cannon at a position near a front line in the Kharkiv region, as Russia's attack on Ukraine continues, Ukraine August 10, 2022. REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy TPX IMAGES OF THE DAY

Un oficial al Serviciului de Informații din Ucraina sugerează că marea contraofensiva pentru recucerirea teritoriului ar putea începe în curând, potrivit CNN , informează mediafax.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de informații din Ucraina a sugerat că mult așteptata contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor pierdute în fața Rusiei ar putea începe în curând.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

„În viitorul apropiat, vor avea loc evenimente foarte acute pe întregul front”, a declarat, miercuri, Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

Contraofensiva ar putea avea legătură cu Ziua Independenței Ucrainei, de pe 24 august.

„Nu este vorba de a ne lega de nicio dată, totuși, trebuie să luăm în considerare [factorul] Ziua Independenței Ucrainei. Direcția de informații spune de mult timp că august și septembrie vor fi perioade extrem de importante pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor pe întregul front”, a adăugat Iusov.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’

Oficialii ucraineni au anunțat de mai multe ori o contraofensivă ucraineană pentru a recuceri teritoriul ocupat, în special în sudul țării, dar până acum s-au limitat la acțiuni care au lovit liniile de aprovizionare, bazele aeriene și depozitele de muniții rusești, cu câștiguri foarte mici pe front.