DISTRIBUIȚI
Reuters

Folosirea tehnologiei furnizate de compania chineză Huawei pentru reţelele 5G trebuie să fie monitorizată şi este nevoie de un ”test de fiabilitate politică” în acest caz, a declarat miercuri ministrul german de externe, Heiko Maas, citat de DPA, scrie agerpres.

El a subliniat faptul că actualele măsuri de securitate privind 5G sunt insuficiente pentru prevenirea unor eventuale interferenţe, iar acest lucru poate afecta infrastructurile informatice în cazul a numeroase sectoare, precum cel al sănătăţii sau al industriei auto, precum şi industria în general.


Citește și : Melvin Theuma: Yorgen Fenech a dat ordinul de ucidere a jurnalistei Daphnei Caruana Galizia

”Oricine furnizează hardware sau software poate de asemenea să provoace şi mult rău. Să nu fim naivi. Nu este vorba doar despre spionaj, ci şi despre posibile sabotaje”, a explicat Heiko Maas, care, spre deosebire de alţi oficiali germani, este mai puţin favorabil încheierii unor contracte cu compania chineză Huawei pentru reţelele 5G.

De pildă, ministrului german al economiei Peter Altmaier a criticat anterior insistenţa Washingtonului împotriva colaborării cu Huawei. Făcând o comparaţie între SUA şi China, acesta a spus că Berlinul nu a impus un boicot împotriva companiilor americane după dezvăluirile despre spionarea de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a convorbirilor de telefonie mobilă din Germania.

Cât despre cancelarul Angela Merkel, aceasta s-a pronunţat împotriva excluderii automate a unor furnizori pentru contractele 5G. De asemenea, ea a îndemnat ţările UE să ajungă la un acord asupra unei abordări comune în ce priveşte China şi implementarea reţelelor 5G.

Citește și : Misiunea mass-media este din ce în ce mai importantă în prezent (IESE Business School)