DISTRIBUIȚI

Viceminiştrii de externe japonez şi sud-coreean se întâlnesc în această săptămână pentru a discuta problema muncitorilor forţaţi să lucreze în fabricile nipone în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, a informat miercuri agenţia de presă Kyodo, pe fondul escaladării unei dispute diplomatice şi economice între cei doi vecini asiatici, potrivit agerpres.

Takeo Akiba, viceministrul afacerilor externe nipon, şi Cho Se-young, prim-viceministru de externe sud-coreean, cel mai probabil se vor întâlni în Guam în jurul datei de 16-17 august, a precizat Kyodo preluată de Reuters, citând surse neidentificate.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

Un tribunal sud-coreean a ordonat anul trecut firmelor japoneze să compenseze o parte dintre muncitorii forţaţi să lucreze în timpul războiului. Japonia consideră că revendicările au fost soluţionate prin acorduri anterioare.

De atunci, relaţiile s-au deteriorat brusc. Japonia a impus restricţii la exporturile către Coreea de Sud şi a scos Seulul de pe o listă de naţiuni favorizate comercial. Seulul a ripostat hotărând să scoată Japonia de pe o listă de comerţ similară. 

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească