DISTRIBUIȚI

Procurori germani au anunţat vineri că îl investighează pe fostul şef al unui post al Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), suspectat că a oferit drept de azil unor persoane care nu se calificau pentru a-l primi, informează vineri Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Claudia Kueck, procuror al oraşului Bremen din nordul Germaniei, a declarat că circa 1.200 de oameni au primit probabil în mod greşit drept de azil, majoritatea dintre aceştia fiind membri ai grupului etnic yazidi.


Citeşte şi: Zeci de răniţi în urma coliziunii a două trenuri în gara centrală din Salzburg (Austria)

Ea a declarat că procurorii investighează de asemenea trei judecători, un translator şi un intermediar suspectaţi de implicare.

Mai mult de un milion de migranţi, dintre care mulţi au fugit din calea conflictelor din Orientul Mijlociu, au sosit în Germania de la mijlocul anului 2015. Temeri privind integrarea migranţilor şi securitatea au alimentat de atunci susţinerea pentru formaţiunea anti-imigranţi Alternativa pentru Germania (AfD), care a câştigat locuri în parlamentul federal după alegerile din septembrie.

Potrivit Claudiei Kueck, oamenii cărora li s-a acordat greşit drept de azil au fost aduşi în mod deliberat în Bremen, un oraş-land mic, din alte landuri din Germania, pentru a-şi completa cererile.

Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în Florida

Ea a declarat că procurorii investighează de asemenea cazuri de corupţie. Opt proprietăţi din Bremen şi din landul Saxonia Inferioară, care îl înconjoară, au fost percheziţionate miercuri şi joi, printre care şi două cabinete de avocatură.

Mass-media germane vorbesc despre suspiciuni de corupţie şi sub forma unor invitaţii la restaurante, informează AFP.

BAMF nu a comentat deocamdată aceste informaţii.