DISTRIBUIȚI
The Week UK

La Berlin a avut loc o reuniune la care oficiali europeni şi americani şi-au prezentat strategiile de combatere a antisemitismului, în vederea unei colaborări mai strânse, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Atacurile asupra sinagogilor, atacurile împotriva evreilor, a studenţilor evrei – acestea au fost subiectele care au apărut în conversaţii”, a declarat comisarul german de resort, Felix Klein. El a arătat că situaţia diferă de la o ţară la alta, dar problema este aceeaşi, de aceea cei care luptă cu antisemitismul trebuie să creeze legături mai strânse şi să se întâlnească mai frecvent pentru a discuta cele mai bune practic.


Citește și: Macron îl primeşte la Paris pe ministrul ucrainean al apărării – Black News

Katharina von Schnurbein, coordonatoare a Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului şi întărirea comunităţilor evreieşti, a apreciat că reuniunea a fost „un pas important către intensificarea cooperării strânse între UE şi SUA în lupta mondială împotriva antisemitismului”.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai României, Austriei şi Israelului.

Klein a explicat că data de 30 ianuarie a fost aleasă intenţionat: luni s-au împlinit 90 de ani de când Adolf Hitler a fost numit cancelar al Germaniei. Oficialul a evidenţiat interesul deosebit pentru modalităţile de combatere a discursului de ură antisemită pe internet şi pentru posibile mecanisme internaţionale de a limita acest fenomen, deşi nu s-au făcut propuneri concrete în acest sens.

Mai multe state, printre care şi Germania, au discutat şi despre strategiile lor naţionale de luptă cu antisemitismul, pe care Klein le-a descris ca instrumente „holistice” de rezolvare a problemei prejudiciilor suferite de evrei.

Citeşte şi: Un fost campion mondial la schi acrobatic A MURIT într-o avalanşă produsă în Japonia – Black News

Oficialităţi din Statele Unite lucrează în prezent la elaborarea unui plan similar.

Printre participanţi s-a aflat şi Douglas Emhoff, soţul vicepreşedintei americane Kamala Harris, care este evreu şi – potrivit lui Klein – şi-a propus să acţioneze împotriva antisemitismului în timpul mandatului acesteia.