DISTRIBUIȚI
webtv.un.org

Al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programat pentru finalul lunii februarie, trebuie să „ofere rezultate concrete în ceea ce privește denuclearizarea”, a declarat Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, citat de Reuters, scrie mediafax.

Ministrul de Externe al Coreei de Sud a declarat în cadrul Forumului Economic Davos că cei doi lideri „trebuie să facă pași importanți pe drumul denuclearizării”, pentru a ajunge la stabilitate în Peninsula Coreeană, în conformitate cu așteptările internaționale.


Citește și : Atac cu vehicul-capcană în apropierea ambasadei Rusiei din Damasc

Kang Kyung-wha a avut o întâlnire oficială cu omologul său japonez Taro Kono la Davos, în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul summit dintre Statele Unite și Coreea de Nord.

Taro Kono a fost de acord cu rezultatele concrete cerute de omologul său sud-coreean, menționând faptul că Japonia dorește comunicare și coordonare cu oficialii sud-coreeni în ceea ce privește negocierile de denuclearizare.

Donald Trump și Kim Jong-Un s-au întâlnit pentru prima dată în luna iunie în Singapore. În cadrul summitului, cei doi lideri au decis începerea procesului de denuclearizare a Peninsulei Coreene, care nu a înregistrat însă un progres semnificativ.

Președintele american s-a întâlnit vineri cu negociatorul nord-coreean pe probleme de denuclearizare Kim Yong Chol. În urma întâlnirii, oficialii de la Casa Albă au anunțat că următorul summit dintre Donald Trump și Kim Jong-Un va avea loc la finalul lunii februarie.

Detaliile organizării summitului continuă să fie negociate, deși Statele Unite se confruntă cu o criză, din cauza blocajului guvernamental parțial. Momentan nu a fost decisă locația exactă a summitului, dar Vietnamul a fost considerat un candidat principal.

Citește și : Bashar al-Assad suspendă vizele speciale pentru mai mulți diplomați europeni la Damasc

Oficialii vietnamezi nu au fost informați momentan de posibilitatea găzduirii summitului dintre Donald Trump și Kim Jong-Un, dar consideră că Vietnamul are capacitatea de a găzdui o întâlnire de acest gen.

„Este la latitudinea Statelor Unite și Coreei de Nord să decidă locația și momentul summitului”, a declarat Le Thi Thu Hang, ministrul de Externe al Vietnamului.