DISTRIBUIȚI
Radio Farda

Regimul de la Teheran a afirmat luni că Marea Britanie ar trebui să înceteze să mai furnizeze armament Arabiei Saudite, în loc să lanseze acuzații la adresa Iranului, informează site-ul publicației Times of Israel, potrivit mediafax.

Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, a condamnat „eforturile inutile ale Guvernului britanic împotriva Republicii Islamice Iran”.


Citește și : ONU declară urgenţa climatică; zeci de lideri ai lumii, sub presiune

Oficialul iranian a mai afirmat că Marea Britanie „ar trebui să înceteze să mai vândă arme letale Arabiei Saudite”.

Afirmațiile reprezentantului MAE iranian vin în contextul în care premierul britanic Boris Johnson a anunțat recent că Guvernul de la Londra a ajuns la concluzia că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat instalațiile petroliere saudite.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.

Citește și : Antonio Guterres anunţă crearea unui Comitet constituţional pentru Siria