DISTRIBUIȚI

Poliţia britanică a anunţat că în explozia de vineri de la metroul londonez a fost folosită o bombă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cel puţin 18 persoane au fost rănite în explozia despre care poliţia a spus că a fost un ‘incident terorist’.


„Putem evalua că a fost vorba de detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat”, a spus şeful serviciului de contraterorism al Marii Britanii, Mark Rowley.

Reuters

Poliţia londoneză este sprijinită de serviciul britanic de informaţii MI5, a mai declarat el.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la metroul din Londra. Mai mulţi oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Pe de altă parte, premierul britanic Theresa May va prezida vineri o reuniune a comitetului de urgenţă Cobra. ‘Gândurile mele sunt alături de cei care au fost răniţi în Parsons Green şi faţă de serviciile de urgenţă care o dată în plus răspund rapid şi cu curaj în faţa unui incident terorist suspect’, a spus May într-o declaraţie de presă citată de EFE. Comitetul Cobra – format din principalii miniştri – se reuneşte în caz de atentat terorist sau de incident grav.

Mai mulţi călători au suferit arsuri la nivelul feţei într-o explozie produsă vineri dimineaţă într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, iar alte câteva persoane au fost rănite în panica ce a urmat incidentului. Conform autorităţilor, 18 persoane au fost spitalizate.