DISTRIBUIȚI
REUTERS

Singura ieşire din criza în relaţiile americano-chineze declanşată de vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, este ca Statele Unite să-şi rectifice imediat greşelile, a declarat vineri un oficial chinez de rang înalt de la ambasada chineză la Washington, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Jing Quan, ministru-consilier în cadrul ambasadei Chinei în SUA, s-a referit la protestul înaintat de Casa Albă ambasadorului ţării sale privind acţiunile militare ale Beijingului după vizita lui Pelosi şi a spus că SUA sunt cele care ameninţă pacea şi stabilitatea.


Citește și : SUA ‘nu vor permite’ Chinei să izoleze Taiwanul

„Partea americană este cea care provoacă probleme”, le-a declarat el jurnaliştilor în cadrul unui briefing.

„Singura cale de ieşire din criză este ca partea americană trebuie să ia imediat măsuri pentru a-şi rectifica greşelile şi a elimina impactul grav al vizitei lui Pelosi”, a mai spus Jing Quan.

El a avertizat împotriva unor acţiuni care să pericliteze politica de durată a SUA de recunoaştere a unei singure Chine şi a spus că Washingtonul „ar trebui să evite să împingă relaţiile China-SUA pe calea periculoasă a conflictului şi confruntării”.

Citește și : Rusia pregăteşte o ofensivă majoră în regiunea Herson