DISTRIBUIȚI
German EU Commissioner for budget and human resources Gunther Oettinger gestures as he addresses a press conference on future of the EU Budget at the European commission in Brussels, on June 28, 2017. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, a criticat Berlinul în legătură cu opoziția față de creșterea contribuțiilor la bugetul Uniunii Europene și susține că Germania este un beneficiar major al politicilor europene de investiții, informează cotidianul Die Zeit și agenția Reuters, potrivit mediafax.

Germania se opune reducerii bugetului UE, de exemplu în ceea ce privește fondurile de coeziune și cele pentru sectorul agricol, dar în același timp refuză să aprobe o creștere a contribuțiilor le bugetul UE.


Citește și : Turcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

„Calculele la Berlin nu sunt încă în regulă”, a declarat oficialul european, în contextul discuțiilor tensionate pe tema bugetului UE.

Oficialul european a mai afirmat că Germania este un „beneficiar major al unei reale politici europene pentru investiţii”.

Mai multe țări europene se opun propunerii de creștere a contribuției la 1,114% din venitul naţional brut al statelor membre. Printre țările care se opun se numără şi Germania, care dorește limitarea contribuției la 1% din venitul naţional brut.