DISTRIBUIȚI

Un bărbat din Germania în vârstă de 84 de ani pe proprietatea căruia a fost găsită o colecţie de arme printre care şi un tanc din Al Doilea Război Mondial va primi marţi o pedeapsă cu suspendare şi va fi obligat la plata unei amenzi după ce instanţa, procurorii şi apărarea au ajuns la un acord, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Instanţa din Kiel, în nord-vestul Germaniei, a dispus achitarea unei amenzi în valoare de 250.000 de euro şi vinderea tancului şi a tunului antiaerian găsite pe proprietatea bărbatului.


Citeşte şi: Liderul republicanilor din Senatul american s-a infectat cu Covid deşi este vaccinat

Armamentul – un tanc model Panther, un tun antiaerian cu calibrul de 8,8 centimetri, o torpilă, un mortier, mitraliere, puşti de asalt, pistoale automate şi peste 1.000 de cartuşe – a fost găsit în timpul unei percheziţii efectuate în vara anului 2015.

Percheziţia vilei, desfăşurată în 2015, s-a transformat într-o operaţiune de două zile. La aceasta au participat 20 de soldaţi care au avut nevoie de aproximativ nouă ore pentru a îndepărta de pe proprietatea bărbatului tancul, cu o greutate de aproape 40 de tone.

Inculpatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică în conformitate cu legile stricte privind protecţia datelor din Germania, a susţinut la o audiere de la începutul acestui an, că a achiziţionat tancul din Anglia, sub formă de fier vechi.

Citeşte şi: POTOP în India! Cel puţin şapte oameni au murit

Problema principală cu care s-a confruntat instanţa regională din Kiel a fost încadrarea armelor găsite. Procuratura a susţinut că acestea erau operaţionale, ceea ce însemna că bărbatul a încălcat Legea privind controlul armelor de război şi a comis şi alte infracţiuni legate de posesia de arme. Experţii numiţi de instanţă au considerat, însă, că doar tunul antiaerian putea fi considerat o armă de război, restul obiectelor nemaifiind operaţionale.

Curtea va pronunţa sentinţa în cursul zilei de marţi, notează DPA.