DISTRIBUIȚI

Ocean Viking, nava de salvare maritimă a asociaţiei SOS Mediterranee, a recuperat sâmbătă, într-o serie de operaţiuni, 196 de migranţi aflaţi pe ambarcaţiuni în primejdie în largul Libiei, a anunţat ONG-ul european, transmite AFP, potrivit agerpres.

Sâmbătă dimineaţa, Ocean Viking a salvat 57 de persoane de la la bordul unei bărci gonflabile ce naviga în apele internaţionale din largul Libiei.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

În după-amiaza zilei de sâmbătă, echipajul a realizat alte două acţiuni de salvare în aceeaşi zonă, fiind recuperaţi 54 de bărbaţi şi femei dintr-o barcă gonflabilă.”Unii supravieţuitori au suferit arsuri din cauza combustibilului”, conform sursei citate.

Ulterior, alte 64 de persoane au fost salvate dintr-o barcă de lemn.

Tot sâmbătă a avut loc o a patra acţiune de salvare, în urma unei alerte din partea avionului Sea Watch al ONG-ului Sea Watch. Au fost salvate 21 de persoane, dintre care şapte femei şi trei minori care se aflau într-o barcă de lemn. Cel puţin două femei însărcinate se aflau printre persoanele salvate.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), cel puţin 1.146 de persoane au murit pe mare în prima jumătate a anului 2021 în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

SOS Mediterranee afirmă că a salvat peste 30.000 de persoane din februarie 2016, la început cu ajutorul navei l’Aquarius şi apoi cu Ocean Viking.