DISTRIBUIȚI

Nava umanitară Ocean Viking a salvat 129 de migranţi în largul Libiei şi al Maltei la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat luni organizaţia neguvernmentală SOS Méditerranée, transmite AFP, potrivit agerpres.

Doi migranţi au fost evacuaţi din motive medicale luni dimineaţă, ‘de către paza de coastă italiană, împreună cu patru membri de familie’, întrucât sufereau de ‘boli cronice şi aveau nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă’, a precizat SOS Méditerranée, cu sediul la Marsilia.


Citeşte şi: Incendiu puternic într-o tabără de migranţi din Grecia – Black News

Potrivit organizaţiei, ‘123 de oameni salvaţi se află încă la bordul lui Ocean Viking, cel mai tânăr dintre ei având mai puţin de o lună’.

Prima operaţiune, întreprinsă sâmbătă la prânz, a permis salvarea a 25 de persoane care se aflau într-o ‘ambarcaţiune din lemn în derivă în apele internaţionale’ în largul coastelor libiene.

A doua zi dimineaţă, Ocean Viking a mai salvat 33 de persoane, tot în largul Libiei.

Citeşte şi: Avion militar PRĂBUŞIT peste casele din Texas – Black News

În cursul serii şi al nopţii, nava a mai procedat la două operaţiuni de salvare, în total 71 de persoane, ‘în zona de căutare şi salvare malteză’, a indicat organizaţia umanitară.

Cel puţin 1.369 de persoane şi-au găsit sfârşitul în Mediterana în acest an în tentativa periculoasă de a ajunge în Europa, arată cifrele Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).