DISTRIBUIȚI
www.alaraby.co.uk

SUA, Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia au salutat joi instituirea unui mecanism care să permită stabilirea unei puteri executive interimare în Libia, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Guvernele Franţei, Germaniei, Statelor Unite, Italiei şi Regatului Unit salută votul Forumului de dialog politic libian în favoarea mecanismului de selectare a unei noi puteri executive interimare, care va permite organizare de alegeri naţionale în Libia pe 24 decembrie 2021”, potrivit unui comunicat al Ministerului francez de Externe.


Citește și : Boiko Borisov iese din SILENZIO STAMPA

”Acest vot este un pas major către unitatea ţării. Decizia Forumului reflectă cerinţele populaţiei libiene, care cere fără echivoc o schimbare de situaţie”, potrivit textului citat.

Participanţii la dialogul politic inter-libian, reuniţi în Egipt, au convenit să organizeze un referendum asupra Constituţiei înainte de alegerile din decembrie 2021, a anunţat miercuri Ministerul de Externe egiptean.

Citește și : Un depozit de vaccinuri din UK, la un pas să fie inundat de POTOP

Libia a fost cufundată în haos de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011. Două autorităţi se luptă pentru putere, pe fondul unor implicaţii străine: Guvernul de Uniune Naţională (GNA) din Tripoli, recunoscut de ONU, şi Armata Naţională Libiană (ANL) a mareşalului Khalifa Haftar, în estul ţării.